FOTOĞRAFÇILIK DERSLERİFotoğrafçılığa Giriş Atölyesi Ders Programı

1. DERS

-DSLR Fotoğraf Makinelerinin Çalışma Prensipleri

-DSLR Makinelerin özellikleri ve Fonksiyon tuşlarının yerleri

-DSLR Makinelerin Genel Ayarları Nasıl Yapılır?

-Beyaz Ayarı – Beyaz Dengesi

2. DERS

-Diyafram Nedir? Etkileri Nelerdir?

-Enstantane nedir? Etkileri nelerdir?

-ISO/ASA nedir? Etkileri nelerdir? Ne zaman ve nasıl kullanılmalıdır?

-AF/MF nedir? Nasıl kullanılır? AF Modda netleme seçenekleri ve MF netleme nasıl yapılır?

3.DERS

-Çekim Modlarını (P,Macro, TV, Av, M,Bulb) anlamak ve ne zaman hangi mod kullanılmalı?

-Objektifler, Özellikleri,  hangi çekimde hangi objektif  kullanılmalı ve etkileri nelerdir?

-Filtre nedir? Filtrelerin özellikleri nelerdir?

-Işık nedir? Işık kaynakları nelerdir? Renk Kavramı, Fotoğraflarda ışık ve gölge kullanımı nasıl olmalıdır? Flaş Kullanımı nasıl olmalıdır?

4. DERS

-Fotoğraf nasıl çekilir ( Manzara, Mimari Yapı, Makro, Portre, Gece Çekimleri, Sabit Obje/ Hareketli Obje,  Bulb vs.)? Çekimler esnasında dikkat edilmesi gerekenler ve Fotoğrafçılıkta püf noktaları nelerdir?

-Perspektif Nedir?

-Fotoğrafçılıkta altın kuralların kompozisyonda uygulanması?

-Alan derinliği nedir? Nasıl kullanılmalıdır?

5. DERS

-UYGULAMALI ÇEKİM GEZİSİ 

Amacımız;  sahip olduğunuz fotoğraf makineleriniz ile otomatik modda çekim yapmayı bırakarak, gördüğümüz sahneleri kendi duygu ve hissiyatımızı katarak bizden bir parça haline getirmek için gerekli tüm bilgi ve tecrübeyi sizler ile paylaşmaktır. Kursu bitirdiğiniz zaman artık eskiden çekmiş olduğunuz resimlerinizi beğenmeyeceksiniz, güzel bir arayış içerisine girerek güzel resimler çekmek için kendinizi değişik yerlerde fotoğraf çekmek için istek duyacaksınız.
 

H.İçi Grup Dersleri:

PAZARTESİ: 1.Ders- SALI: 2.Ders- ÇARŞAMBA: 3.Ders- PERŞEMBE: 4.Ders -CUMA: 5.Ders UYGULAMA 

EĞİTİMLERİMİZ  7 GÜNDE TAMAMLANMAKTADIR

H.Sonu Grup Dersleri:

Cumartesi ve Pazar : Saat 10.00’da 4 ders teorik bilgi, Öğle yemeğinin ardından 15.00’da uygulama gezisi olarak uygulanmaktadır.